Rain

Hej på er!
Hoppas allt är bra, här är allt okej förutom vädret. Det regnar idag, riktigt tråkigt. Har precis ätit frukost och ligger i soffan nu och ska sätta på a walk to remember och frödriva tiden med. Den är ju så himla fin den filmen! Gråter varje gång.. En annan bra film jag såg igår var save the last dance, också lite av en gråtfilm, skriver en sammanfattning på den sen. Hoppas ni får en fin torsdag iallafall! Vi syns som vanligt under dagen. Kram!


Mätt och belåten

Har precis ätit middag, köttfärssås och spaghetti. Det blev jätte gott och nu är jag proppmätt.. Och just nu sitter jag och lyssnar på covern jag spelade in. Vet inte hur många gånger jag lyssnar på den dagligen och tänker på allt jag kan ändra med den.. Men får trösta mig med att det är trots allt min första inspelning, fick varken värma upp rösten eller lära mig texten helt då vi hade lite brått. När jag ska dit nästa gång kommer jag se till att ha tränat och värmt upp duktigt innan! Vad har ni för er, sitter och lyssnar på misstag som jag eller? :] ler*

" Vill bara upplysa er om att jag inte är på något skivbolag eller dylikt och spelar in. Jag är i en vanlig studio. "


Halv tre fika't!

Vilket härligt väder det är idag! Synd att sitta inne ju.. Har dessutom precis fixat klart mig så jag är redo för att möta världen! Men innan jag gör någonting måste jag få i mig lite käk, är döhungrig.. Och går ju fortfarande på min diet så jag måste äta var tredje timme vilket är nu halv tre. Blir sen en sväng till ICA för att handla lite. Bl.a middag till idag som blir hemmagjord köttfärssås med spaghetti, gott! Nej, nu får jag fika! Ciaoo




30 mars

Godmorgon!
Allt bra med er? Jag har huvudvärk och har fortfarande ont över njuren, varför vet jag inte. Imorgon är det en vecka sedan jag gjorde undersökningen? Antar att jag inte tagit det så lungt som man skulle.. Så idag får väl bli ytterliggare en hemma dag och bara vila, ta det lungt. Men måste få handlat hem lite mat, hygienartiklar och dylikt. Men vi får se, ska iallafall äta frukost nu och sedan lägg mig ner och vila bort huvudvärken..

Hoppas ni får en bra onsdag! ♥


Är det bara jag eller..

Är det bara jag som ser ledsen/arg ut när man shoppar online? Satt och tänkte på hur jag såg ut nu när jag kollade runder och tog en bild på hur jag såg ut.. Ganska ironisk?


Drawing

Michelle (min kusin) är här och gör ett porträtt på en kvinna. Visst är hon fantastikst duktig? För att bara ha ritat, tecknat osv. hemma och inte tagit några alls lektioner, eller kurser i drawing tycker jag att hon är grymt duktig!

 


Smulpaj med jordgubbar

Pajen är klar och står framdukad! Mamma, David och Michelle är här och fikar och dom alla älskade den. Alltid lika roligt och baka något, bjuda och få credit för det man gör. Recept och bilder kommer här:

Smuldeg:
2 dl vetemjöl
2 dl havregryn
0,75 dl socker
100 g smör el. margarin
Fyllning:
0,5 liter jordgubbar
0,5 dl socker
2 msk potatis mjöl

Görs såhär:
Blanda mjöl, havregryn och socker i en bunke. Skär fast smör i småbitar och fördela med fingertopparna till en smuldeg. Eller använd bara en sked och rör ner flytande margarin till en smulig deg. Skölj jordgubbarna och skär dem i mindre bitar. Lägg jordgubbarna i en ugnssäker form. Strö över socker och potatismjöl. Fördela smuldegen över fyllningen. Grädda mitt i ugnen i 225 grader i 15-20 minuter. Jag kör med vaniljsås till!


Klockan 11.00

Jag är tillbaka från tandläkaren, det tog bara en halvtimme idag och det gick bra. Gjorde inte alls ont, som det brukar göra. Tobias hämtade mig, så vi körde inom ICA och köpte med oss nybakade bullar och apelsinjuice så vi åt en rejäl frukost för en stund sedan. Jag tror det är första gången på hela detta året vi bott här som vi ätit frukost tillsammans? Iallafall! Jag tänkte baka lite idag, och dagens bak blir jordgubbspaj med vaniljsås och allt bakas från grunden! Bilder och recept lägger jag ut när jag är klar, så vi syns sen!


Dentist 8.30

Godmorgon!
Idag är jag uppe med tuppen, känns som om jag inte varit det på evigheter.. Men så är det när man läser på distans! Anledningen till att jag inte ligger och snarkar nu är för att jag ska till tandläkaren halv 9, om drygt en halvtimme. Har inte alls långt ner dit så jag sticker väl om en kvart. Sen ska jag till skolan, går ju dit varje tisdag och får nya uppgifter, hjälp om jag behöver det osv. Drog på mig ett par mjukisbrallor med en vit, neutral tröja. Alltid skönast när man ska ligga i tandläkarstolen halva morgonen.. Nej, nur får jag börja göra mig klar.

Hoppas ni får en fin tisdag!  ♥


Just nu

Lagar middag! Blir kyckling röd curry, så himlans gott!


Studioinspelning för första gången

Sitter och lyssnar på min cover på sareks genom eld och vatten som jag spelade in i studioversion förra veckan. Sjukt spännande, har aldrig spelat in sådär förut, blir lätt fortsättning på de!


Såhär gick min njurbiopsi till:

Tänkte berätta om min vistelse på sjukhuset och hur undersökningen som kallas njurbiopsi gick till.


Förberedelser:
Man blir inlagd en dag före undersökningen. I mitt fall var det i onsdags och då går man bara igenom information gällande sjukdomar, vilka mediciner man går på, fritid, kost och matvanor osv osv. Därefter tar man blodprover, för att fastställa olika värden i blodet. Bland annat testas man för vilken blodgrupp man har, vilket kan vara intressant och veta. Sen är det bara och gå och vänta. Man måste fasta tolv timmar för ytterliggare blodprover där dom kollar kolesterolvärdet vilket man då kollar när man fastat i tolv timmar och sen får man äta igen. En timme innan själva njurbiopsin får man en spruta i magen med lugnande effekt. Man får också en tablett, muskelavslappnande som då hjälper musklerna att slappna av då det är vanligt att man spänner sig.
Njurbiopsin:
Man gör själv biopsin i samma rum som man kollar njurarna via ultraljud. Först kollar läkaren ut vilken njure som blir bäst att ta prover ifrån, kollar runt lite för att se att allt se bra ut. Sen lägger man en operationsduk över och tvättar. Sen sätter man bedövningen, vilket oftast brukar vara två stick. Därefter kollar man så att man är riktigt bedövad. I mitt fall så tryckte han runder och frågade om jag kände något, vilket jag inte gjorde. Sen skär man ett snitt, ett väldigt väldigt litet snitt i sidan, i ryggområdet där njuren sitter. Man får ta djupa andetag då han samtidigt som man andas in trycker in nålen. Det kan kännas obehagligt eftersom man får liksom trycka ordentligt, i och med hudlagret, vävnader m.m. Själva nålen som man sticker in är som en "pistol" man liksom skjuter in i njuren och det låter ganska skrämmande/obehgaligt men det låter bara, det känns inte. Detta görs, eller gjorde på mig, två gånger. Sen är det klart! Då sätter man bara ett förband typ och lägger en kudde under. Och så får man ligga i två timmar, i samma jätte obehagliga ställning. Efter två timmar får man lägga sig i princip hur man vill men inte sitta upp, och då i fyra timmar. Och under dessa timmarna så kollar man blodtrycket varje halvtimme för att se så att njuren mår bra så att säga. Efter totalt 6 timmar sängliggandes får man röra på sig, dock endast på avdelningen och ta det lugnt och försiktigt. Jag är rökare så jag skulle ju ner och blossa så då fick jag sitta i rullstol. Man ligger sen kvar över natten i ren rutin och kollar så allt står rätt till då det finns risk för blödning i njuren. Dagen efter får man åka hem om proverna man tagit är bra. Sen får man inte överantränga eller lyfta någonting på 14 dagar.
Efter njurbiopsin:
Nu skriver jag efter hur min njurbiopsi gick till, det kan hända att det går till på olika sätt. Kanske behövs ta fler olika prover i njuren, kanske är överkänslig och behöver ta jätte många bedövningssprutor osv. Efter njurbiopsin hade jag inte ont, men jag jag kände att det hade varit någon och rört till det. Jag kände mig tung på min högra sida, (där jag tog prover) kan sticka till lite emellan åt, men ingen smärta. Så, nu har det gått fyra dagar sen jag gjorde detta och jag mår bra, jag är fortfarande öm, och kan känna obehag ibland, men inget annat!

Nu vet ni hur en njurbiopsi kan gå till. För såklart beror allt på vad det är för prover man tar, hur man reagerar på bedövning och faktiskt hur mycket man väger osv osv. Hoppas ni förstår iallafall! Och jag måste bara säga det att jag var jätte rädd när jag skulle göra detta, men när jag väl låg där så var jag väldigt lugn. Jag trodde det skulle vara fruktansvärt. Sen hjälper det om man har så bra sköterskor och njurläkare som jag hade!


Take it easy

Godmorgon!
Idag känner jag att jag har hållt igång en aning för fort och ansträngt mig för mycket. Har ganska ont i ryggen och över njurområdet. Får ta det lungt nu, läkarna sa ju faktiskt att jag helst skulle vila i ett par dagar men det har ju inte jag gjort givetvis. Får verkligen göra det, eftersom det finns risker för blödning. Men jag hatar och ta det lugnt! Iallafall, Tobias gick precis ut med Denche och ska sen till någon bilverkstad och höra vad det kan vara för fel på hans bromsar. Medans han är ute och far tänkte jag hoppa in i duschen. Som sagt tar jag eller vi det lungt idag. Tidig kväll för imorgon ska jag tandläkaren ganska tidigt. Men ha en fin måndag, kram!


Resultatet - såhär blev morotskakan









Morotskaka

Blev bakdags idag igen! Om ni anar hur mycket jag bakar, och hur mycket jag älskar det! Synd att jag inte ens lägger ut hälften av det jag gör på bloggen, borde faktiskt göra det och dela med mig av goda kakor, tårtor och allt vad jag nu gör. Kan rätt mycket när det gäller bak, även många egna trix för att få pricken över i:et på en riktigt god kaka! Iallafall så blir det morotskaka idag. Faktiskt första gången som jag gör det, från grunden då dvs. Får se hur resultatet blir, slänger såklart ut en bild på mitt mästerverk sen, haha! Syns sen.


Chanel - Sunglasses


27 Mars - 2011

Godmorgon!
Hoppas allt är bra med er, jag mår fint. Faktiskt ingen större smärta i ryggen idag, men det brukar ju på kvällarna då jag varit uppe och gått hela dagen. Men det börjar kännas bättre iallafall! Jag ska berätta om biopsin idag också, men det gör jag lite senare. Sitter just nu i köket och dricker kaffe och ska snart ta och äta frukost. Kör väl på havregröt för det är så gott! Idag ska vi ner till Tobias föräldrar, vi tar med Denche så att han och Trixi får busa, leka, springa och allt vad dom nu gör. Har också en del ärenden jag behöver få fixat idag, men det är väl så min dag ser ut hittils. Hoppas ni får en fin Söndag så syns vi sen. Puss!


Magen börjar komma i form, blir nog bra till sommaren!


Just nu

Just nu sitter jag och Evelina och fixar med naglarna. Lite snack, kaffe och sång är också en del av kvällen. Imorgon tänkte jag berätta om biopsin jag gjorde i torsdags, så håll utkik. Nu återgår jag till naglarna. Ciao!



Dom är faktiskt snälla på vuxen..

Dom är faktiskt snälla, trevliga och väldigt välmötande på vuxen. Och vad jag menar med vuxen är att jag har tidigare, innan jag fyllde 18 givetvis, gått på barnsjukhuset, barnakuten osv osv. Men nu är jag 18 år och går inte längre till barn utan är överskriven till vuxen. Så jag måste ju säga att personalen vart jätte trevliga, inte alls så som jag har härt om dom från olika håll. Iallafall! Tanken vart ju att jag skulle stanna där över natten, men jag frågade min läkare, (efter jag fick veta att jag skulle dela rum med typ 5 andra..) om det verkligen var nödvändigt att stanna över natten, och nej det var det inte. Det var bara det att dom skulle börja tidigt på morgonen med prover, mediciner och jag ska vara fastande. Så jag åker in imorgonbitti istället, sover mer är jätte mycket hemma! Nu är David och Andy här, och jag ska snart äta middag. Får ju inte äta efter 8 ikväll, kanppt att jag får dricka vatten så jag ska käka jädrar i det. Men vi syns sen, tänkte då berätta om min skiva jag har spelat in, min allra första.. men ni får veta mer då! Bye


Sista inlägget

Godkväll!
Blir sista inlägget för idag, och jag vet inte om jag kommer ha tid imorgon eller ens tillgång till en dator. Jag läggs nämligen in på njurmottagingen i Lund och som det ser ut just nu kommer jag bara ligga där över onsdag-torsdag. Om det blir en längre vistelse vet jag inte än, men förhoppningvis inte. På torsdag sker undersökningen, för er som inte vet ska jag göra en njurbiopsi. (Njurbiopsi innebär att man tar ett vävnadsprov från njuren. Vävnadsprovet är viktigt för att kunna ställa rätt diagnos för att ge rätt behandling) Jag ska vara på sjukhuset 10.00 imorgon, och som sgat så uppdaterar jag er om jag har möjligthet. Annars syns vi ev. på torsdag. Hoppas ni får en fortsatt fin kväll, en bra onsdag och en bra torsdag! Kram på er. ♥


Olyckor händer

Det är alltid lika spännande och gå ut och röka på vår balkong, för man vet aldrig vad som väntar.. Sist var det polisbilar, civilare och en folkmassa. Idag, nästan precis stod det två brandbilar, en ambulans och en polisbil parkerade precis utanför vår balkong. Höghuset mittemot oss, mittentrappan höll dom till. Dock ingen aning om vad som hänt, ingen rök eller lukt, inga skadade eller gripna heller. Som sagt, alltid lika kul och gå ut..


Tvätta behövs, men f*n så tråkigt..

Tvätten är i full gång. En maskin som tvättas, en i torktumlaren och några plagg händer snyggt på vår tvättställning på balkongen. Halv två hämtar jag det sista sen är det klart. Tänkte käka lite lunch sen, och försöka dammsuga innan Tobias kommer hem. Annars blir det väl en lugn dag eftersom sjömannen kommer hem alldeles slut efter två veckors hårt jobbande. Jag har iallafall, med eller utan Tobias, tänkt gå en riktigt lång promenad med Denche eftersom det är så fint väder. Drar väl till hundrastgården och leker lite. Nu ska jag fördriva tiden med lite wii. Bye!


Sunshine

Godmorgon!
Hoppas allt är bra med er. Solen skiner, det är varmt ute och Tobias kommer hem idag så jag mår verkligen bra. Vädret är underbart och det får mig och vilja ha sommar nu! Iallafall så har jag nästan precis kommit in efter morgonrundan med Denche. Hann inom tvättstugan och satte upp en tid idag mellan 12-2. Tobias kommer runt 3 tiden skulle jag tro, så det blir bra att jag hunnit tvätta innan. Nu ska jag äta frukost, havregrynsgröten börjar puttra nu så jag får dra ur tummarna. Men vi syns under dagen, så ha en jätte fin tisdag. Puss!


Världens sötaste!


Alldeles slut

Godkväll!
Hoppas ni haft en bra dag! Jag har, har varit hos min pappa och firat min brors födelsedag. Jätte trevligt, det blev sushi till förrätt, anka till middag och pannkaksårta till efterrätt (toms favorit) Som sagt det var jätte trevligt men nu är jag alldeles slut. Vet inte varför, har inte gjort så mycket egentligen.. Men iallafall. Ikväll ska ni alla titta på månen, vet ni varför? För ikväll är den så nära jorden som den bara kan komma, den kan inte komma närmare än vad den gör idag och detta händer vart 20:e år. Så checka månen ikväll, den kommer vara stor stor! Nu ska jag vara social igen, Michelle är här nämligen. Evsen kommer senare också, blir en trevlig tjejkväll! Puss


Nervösiteten börjar ta över

Godmorgon!
Sovit gott? Jag har! Dock vakna jag med lågt blodsocker, så jag äter frukost nu och får tvinga mig i det. Kan inte äta så här direkt när man vaknat egentligen. Idag är det fredag och om 6 dagar ska jag bli inlagd på njurmottagningen och göra en njurbiopsi. Jag börjar bli nervös nu, och framför allt rädd. Men jag försöker hela tiden tänka positvt, tänker att det kommer gå bra. Tobias kommer hem på tisdag och jag längtar jätte mycket efter honom! Det är tråkigt att vara utan honom så pass länge, men jag har mina underbara tjejer som förgyller mina dagar hundratrettantusen gånger om. Iallafall, så fort jag ätit upp går jag ut med Denche, möter upp Michelle som kommer hit. Annars vet jag inte vad som händer idag, förhoppningvis träffas vi alla och har en galen kväll. Önskar er en fin fredag iallafal! Kram


Let's play with the dogs

Godmorgon!
Vakna nästan precis, sitter i soffan och dricker kaffe. En god start på dagen är en kopp kaffe, och såklart med Denche här bredvid mig som är så kelen nu på morgonkvisten. Ska snart äta frukost, tänkte göra lite fiberhavregrynsgröt som är så gott! Mycket godare än vanlig havregryn faktiskt, och mycket nyttigare. Till det blir det vitaminer och vatten, som sagt en god start på dagen, gör hela dagen bra! Sen går jag ut med Denche, har fått ett sms av Johanna också som är en gammal klasskamrat sen 4-6 på mallenstadiet. Hon har flyttat hit, till Korsbacka, och bor på gården bredvid. Så jag ska gå och plinga på henne så tar vi ut vovvarna på en runda och så att dom får busa. Nej, nu ska jag käka frukost. Senare idag kommer nog Michelle hit, blir väl wiispel och snack. Annars får ni ha en fin torsdag! Puss


Är han inte för go? Mitt underbara lilla liv, världens bästa!


And now, home

Äntligen hemma efter dagens äventyr. Vi skulle ta tåget 12.53 och när vi väl kommer på tåget så ropar dem ut att det inte finns någon ström emellan lund och malmö så vi fick stå i kävlinge i drygt 20 minuter då dem äntlligen fick klarsignal och fick köra. Så vi blev lite sena, vilket domaren inte gilla. Men vad ska man göra? Inte vårt fel att det är störningar i tågtrafiken. Iallafall! Vi va där runt halv 2 och kvart över tre vart det klart. Men såklart vart alla tåg till Kävlinge inställda, så vi fick vänta och beslutade oss tillslut för att ta den dryga, tråkiga bussen hem. Så nu äntligen är vi hemma, sitter hemma hos mig och spelaar wii och dricker te efter denna frusna dagen. Tjejerna blir väl kvar här under kvällen. Blir väl wiispel och snack. Ska käka något nu så vi syns sen. Kramen!


Rättegång

Hejsan!
Allt bra med er? Jag mår faktiskt bra idag, känns skönt och inte må illa längre. Just nu sitter jag i köket med handduken i håret, är nyduschad och ska snart gå och fixa till mig. Ska nämligen på rättegång idag, vad det handlar om tänker jag inte skriva ut. Men innan jag beger mig iväg ska jag hunnit fixa till mig, äta lunch, gå ut med vovvsen och plocka undan här hemma och göra det tuggfritt från min hund. När han är ensam hemma så brukar han alltid hitta något att tugga sönder, men men det är väl så valpar är, dessutom när dom är i trotsåldern. Vet inte alls när jag är hemma idag, men jag uppdaterar så fort jag kommit hem. Så dagens planer är först rättegång, sen får jag se vad dagen har att erbjuda. Städa hade behövts efter all skit man drar in nu när vädret är som det är. Nej, nu får jag dra ur tummarna så jag hinner med allt. Ha en fin dag så syns vi sen! Kram 


Kör väl på något enkelt och neutralt idag, vanlig sminkning och nersläptt hår.


Wii - världens roligaste tidsfördriv

Hej!
Sitter och spelar wii här i min ensamhet. Jäkligt kul och väldigt bra tidsfördriv, eller om man bara inte har något och göra. Som jag nu, har basolut ingenting att göra så jag spelar och skriker, blir arg när jag inte vinner. Men kul är det! Jag sjukanmälde mig tidigare idag, känner mig fortfarande inte riktigt bra. Hoppas det blir bättre framåt kvällen då Evelina och Jenny skulle kika in, vi ska ju äta tacos och ha spakväll så då vill jag ju må bra! Nej, nu får jag spela vidare och sen hoppa in i duschen. Ha en fin tisdag! Kram


And finally bedtime

Godkväll!
Hoppas ni har haft och har en trevlig kväll. Jag har haft en bra dag, mest tagit det lungt. Fast jag har fått gjort en del som behövdes, känns alltid skönt när man får något vettigt gjort. Dock måste jag sätta upp mig på en tvätt-tid och få tvättat lite till Tobias kommer hem. Fast han kommer om en vecka så jag har gått om tid. Nu ligger jag iallafall i sängen redo att dra täcket över huvudet och somna. Är slut efter idag då jag inte mått bra heller. Har mått illa hela dagen i princip så det ska bli skönt att få sova. Imorgon är en ny dag och hoppas på att må bättre! Får se om det blir skolan eller inte. Men som skrivet, ska släcka och sova. Men vi syns imorgon. Godnatt!


Min bebis ligger här brevid mig och ser söt ut. Världens bästa vovvis!


Outfit


Firat födelsedag

Godkväll!
Hoppas ni haft en trevlig, lugn söndag. Jag har firat min kära bror som fyller 20 år idag! Helt sjukt vad tiden går fort, minns hns 18-års dag som om den var igår..  Iallafall så firade vi honom hemma hos mamma. Eftersom min bror är nyttighets/hälso-guden nummer ett och inte äter tårtor, kakor m.m så blev det vaniljglass med en massa bär. Men det är gott det med! Vi åt lite middag också och hade det jätte trevligt! Han fick ett present av mig, kort på www.rawfoodshop.se där det finns produkter för honom han älskar och dessutom önskade sig. Nej, det han varit en bra dag. Men nu ska jag sätta på en film och lägga mig i sängen. Så godnatt mer er!


Ont i magen

Godmorgon!
Jag vaknade för en stund sedan, har druckit lite kaffe och tagit min morgoncigg och nu har jag jätte ont i magen. Riktigt irriterande då jag vill känna mig pepp till ikväll. Lite svårt med magont.. Men det går väl över snart förhoppningsvis. Ska alldeles strax ut med Denche, tror jag ska äta frukost först. Evelina kommer hit lite senare så går vi tillsammans ner och möter Jenny och handlar det vi behöver till ikväll. Vi bestämde oss för att äta hemmagjord pizza till middag idag, sen lite smått och gott under kvällen. Längtar! Nej, nu får jag äta lite frukost trots min mage. Hoppas ni får en vild och en trevlig fredag, för det ska jag ha. Kram på er! ♥

Idag har jag och Tobias varit förlovade i 1 år och 9 månader. Tiden går fort när man är lycklig! 


Walking in the rain

Har precis kommit hem efter en vända i byn där jag och Evelina mötte upp Jenny. Vi handlade det vi skulle och sen stack vi till Sibylla och åt lunch. Gott med skräpmat ibland. Iallafall så är vi hemma hos mig nu och dricker lite kaffe. Tänkte att vi skulle baka något gott till min mamma när hon kommer lite senare. Vi ska också planera mer inför tjejkvällen imorgon, vad vi behöver handla hem osv. Ska snart se till och börja med middagen, vilketblir nudlar eller något liknande. Är inte alls hungrig idag.. Men vi syns mer sen! Kram


Vart ute med Denche också såklart! I detta skitväder..


Put on a smile

Godmorgon!
Jag vaknade för ca en timme sedan, blev en alldeles för lång sovmorgon idag.. Men det kan vara skönt det med! Hade en jätte trevlig kväll igår, vart en gäng tjejkompisar här. Blev dans, snack osv. Vi planerade även inför imorgon. Vi ska ha tjejkväll, äta middag tillsammans, spela spel såsom buzz, wii, kortspel m.m. Alkoholen kommer också ta sin plats, kommer nog bli jätte kul! Evelina kommer snart hit och vi 3-snåret går vi ner mot netto och möter upp Jenny. Därefter vet jag inte vad som händer, antagligen att vara inne eftersom vädret är kasst. Det regnar och blåser, ka det bli värre? Usch.. Nu ska jag kolla lite på tv innan Evs kommer. Ha en bra torsdag. Puss!


Shopping-dag

Hej!
Är precis hem kommen efter ett par timmars shopping på cs, (center syd) Jag åkte dit med Evelina, och väl på cs mötte vi Rebecca som gick med oss. Det blev en del nya saker med hem. En jätte söt, vit spetsbh med tillhörande hotpants. En sommarfin tröja med en härlig färg, och ett par nya skor. Nu sitter jag i köket, hemma hos mig och kollar på när Michelle lagar mat till oss. Annisen är också här. Middag idag blir poatis med pannbiff och brunsås med en massa stekt lök, gott! Så jag får väl gå och hjälpa till så hon inte behöver göra allt själv. Syns sen!


För första gången, är jag rädd

Jag har fått min tid hos njurmottagningen nu. Den 23:e mars ska jag läggas in för att göra en njurbiopsi. Jag är aldrig rädd när det kommer till sjukhus, undersökningar och allt som hör till. Men denna gången är jag livrädd. Hade inte ni också varit det om ni fått veta att ni ska genomgå en undersökning då dom måste gå in med nålar och slangar i ryggen för att ta vätska från njuren?! Och allt detta med endast lokalbedövning och muskelavslappnande.. Låter sjukt otäckt, men det är inte det värsta. Det värsta är om det visar sig på provsvaren att jag fått någon kronisk njursjukdom eller liknande. För första gången, är jag rädd! Som tur är fick jag sagt till min läkare att boka in en tid då Tobias inte är och jobbar. Så han kommer vara med mig, som tur är. Här nedanför lägger jag in en länk till en hemsida som förklarar vad en njurbiopso är och hur det går till lite mer ordagrant. Lägger in en bild också på hur en undersökning kan se ut. Som sagt, den 23 gäller det. Wisch me all..

http://www.lio.se/Verksamheter/HMC/Njurmedicinska-kliniken-US/Patientinformation/Undersokningar/Njurbiopsi/


Tänk effektivt

Är tillbaka efter en 20 minuters runda med Denche. Vi gick inte, vi åkte roller! Bra och effektiv träning för både mig och voffsen. Smart, eller hur? Dock behöver han tränas lite då han vill springa åt alla håll, och han tar i så han knappt får luft den lilla pigga rackarn. Men träning ger färdighet. Så nu kan både jag och Denche träna upp kondisen och bränna lite kcal samtidigt. Så nu efter det är det in i duschen sen ska vi på jakt efter en födelsedagspresent till bror som fyller 20 hela år den 13:e mars. Får se vad vi kan hitta på. Hörs sen, ciao!


Bild sen förra sommaren. Åkte ganska mycket då, både jag och Tobias. Kul är det!


Love the sunshine

Jag antar att jag inte är ensam om att älska att vädret, eller rättare sagt solen är framme? Äntligen lite värme, det är nästan så man får abstinens till sommaren. Jag längtar till beachen 11 - kommer bli en bra sommar känner jag på mig. Men iallafall! Morgonkaffet är klart så nu är det dags för en morgoncigg. Går ut med voffsen sen och därefter spelar jag nog lite wii eller något. Ha en jätte bra söndag så syns vi senare!


Kanske en sväng inom IKEA idag, och då givetvis käkar jag china box! ;)


Watch a movie

Kvällen har spenderats med Tobias och David. Gottis har stått framme, några öl är dryckna och mycket spelande på wii. Har haft en bra dag och en bra kväll. Ska alldeles strax gå nattrundan med voffsen, och passar då på att gå inom min mamma och säga hej och hämta aceton så jag kan få bort mitt nagellack. Efter det blir det att titta på film med Tobias, blir att bra avslut på denna dagen. Inception tänka vi se, har fortfarande inte sett den så den blir det ikväll. Imorgon står det stort på att-göra-listan städa och bara slappa eftersom det är söndag. Guds sjunde dag, Guds vilodag som även är för oss little people. Så nu säger jag godnatt! Kram.


Saturday

Hej!
Hoppas allt är bra med er. Jag mår jätte bra idag! Vaknar upp till ett strålande väder, kan man vara annat än på ett bra humör då? Gick ut med Denche och möttes av solens strålar, sen när jag rundade hörnet kommer världens vindpust.. Men det får vara, solen är framme iaf! Gårdagen spenderades först med Michelle som kom på en fika och spelade buzz. Därefter kom Evelina och vi random ringde bowlingenhallen i Lund och bokade en bana i ren hast. Vi bowlade mellan 21-22 och vi hade jätte roligt! Jag vann, jag vann! Inte ofta jag vinner över Tobias, med det gjorde jag igår, dock med endast sex poäng men det är ändå en vinst! Idag tar vi nog det lungt, blir tacokväll och film. Får se om vi kanske går ut senare under kvällen. Men hoppas ni får en bra lördagskväll, festande, lugn kväll eller vad ni nu tänker göra. Jag ska ha en toppendag! Kram på er.


Save the picture, they never change. But the people in them do..