Fish'n vegetables

Nu är jag proppmätt efter middagen. Idag åt jag fisk (torsk) med grönsaker. Jätte gott! Älskar alla sorters fisk och grönsaker är ännu bättre. Om det inte vore för min diabetes och måsten på kolhydrater så hade jag nog levt på grönsaker. Nej, så drastisk kan jag inte vara. Nu luger jag. Iallafall! Maten satt fint efter 90 minuters simträning. Blev på ett ungefär samma pass som sist, dock fick jag lära mig nya simtekniker och tips.
Känns bra det här!


Nej, kvällen blir väl mest tv-tittande. Ska upp tidig imorgon, redan klockan 07.00! Ska nämligen till ögonläkaren och kolla om det är några förändringar. Men ha en fortsatt trevlig kväll. Puss


Swin and get red

Godmorgon!
Allt bra? Jag mår bra idag, ingen magont eller liknande. Igår mådde jag skit, kände mig mörbultad och allmänt illamående. Trodde jag höll på och bli sjuk, men det har släppt idag som tur är. Idag är det måndag och det innebär träning. Därav min rubrik, simma och bli röd. Jag anstränger mig och puschar mig själv hårt så jag blir alldeles röd i ansiktet. Lite pinsamt när folk tittar på mig men träning är hårt. Vi sticker ner till simhallen vid halv tre tiden och tränar i ca 90 minuter. Vi börjar lugnt och utökar givetvis det efterhand. Och inte nog med det, vi går långa runder med Denche också, 3-4 gånger om dagen. Så det här med att komma i form till sommaren tror jag stenhårt på. Även kosten som jag skrev igår är totalförändrad. Äter inget godis, inga kakor. Dricker ingen läsk, äter ingen skräpmat. Utan vi kör med mycket fisk, kött och mycket grönt. Men kolhydraterna slinker också ner givetvis, såsom pasta, potatis och ris. Det känns jätte bra och jag tror på mig själv gällande detta för första gången! Långt inlägg det blev. Tur att det är dags för frukost. Ha en jätte fin måndag. Syns sen!


So difficult

Gud vad det ska vara svårt att hitta något till någon annan? Mycket enklare att köpa till sig själv, då vet man att man blir nöjd och att det är något man vill ha. Det finns hundra miljoner funderingar runt det här med att köpa presenter till andra. Kommer han/hon gilla det? - Kommer det passa? - Vad vill han/hon ha? - Nej, jag diggar inte det här, just för att det är så svårt. För övrigt blir jag glad av att ge. Iallafall! Tobias är i full gång med maten. Redan tänker ju ni säkert nu, men japp. Eftersom maten tar tid, den är nog klar runt 5 tiden. Låter det logiskt nu? Bra! Nej, men jag tar mina sprutor på bestämda tider därför måste vi äta middag redan vid fem, jag gillar annars att äta senare, framåt kvällen. Nu ska jag ut och ta mig en cancerpinne. Fortsatt trevlig dag på er!


Blev inga påsar med hem idag inte..


Return to

Godmorgon!
Det vart längesen jag skrev här. Tyckte det var på tiden att skriva ett inlägg nu. Under tiden jag inte "varit här" har jag börjat träna, simning. Jag har tappat i vikt och jag har ställt om mina kostvanor totalt. Det känns bra och det känns som om jag är på rätt väg. Tobias är hemma nu under två veckor och vi har massor som vi ska göra. Bland annat på 18-års fest hos Louise som fyller 18 år på fredag. Ska bli roligt! Mycket mer har inte hänt, har varit sjuk och mått dåligt ett tag nu pga mina ögon. Ser fortfarande jätte dåligt, det är knappt så jag ser vad jag skriver just nu. Min läkare säger att det beror på min diabetes, eftersom den ställer om sig. Och det tar tid innan kroppen stabiliserar sig. Så jag får helt enkelt hålla ut. Ska hoppa ut ur pyjamasen och ta på mig nu, sen går vi ut med Denche. Under tiden ska jag komma på vad vi ska göra idag. Hoppas ni får en fin dag iallafall. Syns sen, puss!


Godmorgon!

Sitter här och käkar frukost med min kära hund sidan om mig som hoppas på att få litegrann. Imorse när jag ställde mig på vågen såg jag att jag gått ner ytterligare, nästan ett helt kilo eller 8 hekto! Skit bra och när detbörjar synas på våge blir man ännu mer motiverad! Jag ska ät upp min gröt sedan går jag ut i ca 40 minuter med Denche så jag får lite motion och bränner lite. Vi syns se, ha en bra måndag!

5 dagar och 23 timmar

Hej!
Jag lever, jag har inte gått under jorden även fall det verkar så. Har inte varit inne på bloggen på 5 dagar och 23 timmar därav min rubrik. Hur går det då med min vikt? Det går bra vill jag säga. Håller mig ganska bra även om det är tufft. Men jag ändrade metod, kör på kalorier istället. Mycket enklare, inte lika tufft iheller. Jag har gått ner ungefär 1,2 kilo vilket jag tycker är skibra! Jag går 4 gånger om dagen (eftersom jag har hund, passar då på att röra på mitt fläsk) mellan 30-60 minuter varje gång. Jag har slutat med skitmat och gottis på veckodagarna, endast lördagar får jag äta gott men en måttlig mängd. Det går bra och jag är mer taggad än någonsin. Snart börjar simningen också, kul! Men nu ska jag efter 45-minuters morgonpromenaden lägga mig i ett varmt bad och vara nöjd med mig själv. Tycker jag att jag förtjänar. Ha en bra söndag så syns vi. Puss ♥

Kära dagbok


Knäckebröd

Godmorgon!
Dieten är igång! Dagen börjades med två knäckeröd, utan smör och bara skinka på. Jag kör ju metoden att räkna kolhydrater. Jag får äta vad jag vill och när jag vill men får endats äta 30-60 kolhydrater/dag. Lycka till Felicia..


På denna bilden vägde jag 50,1 och det är mitt mål, gå ner till 50 igen!

Min tallriksmodell

Från och med imorgon börjar jag på min persnoliga tallriksmodell. Inget nytt sätt att banta på men denna har fungerat för personer jag känner så jag är beredd att testa den. Detta i samband med träning, dvs simning och promenader. Inom 5 månader ska jag ha gått ner de 7 kilo jag gått upp nu pga mina mediciner. Jag har fem månader på mig och jag väljer att gå ner ganska långsamt då det är farligt och rasa i vikt, speciellt för mig med tanke på mina mediciner och sjukdomar. Så imorgon, måndag den 10/1 2011 kör vi igång! Önska mig lycka till!


Havregryn och abcde

Godmorgon!
Allt bra denna söndagmorgon? Jag mår jätte bra lite trött eftersom jag precis klev upp men annars bra. Sitter här och äter frukost just nu, havregrynsgröt med kanel. Kan inte säga att det tillhör min favorit, havregrynsgröten älskar jag, men utan socker, smör och mjölk så är det ingen tiopoängare. För jag har ju blivit nyttig, och äter havregrynsgröt med kanel (som ökar förbränningen plus sänker blodsockret) varje morgon, så jag är på väg. Till detta dricker jag givetvis en kopp kaffe med mjölk och ett glas med abcd och e-vitaminer. Finns att köpa nästan överallt och där är alla viktiga vitaminer samlade i en tablett som man behöver. Gröten kallnar, vi ses sen! Kramen.


Kära dagbok




Desperat

En desperat människa som vill gå ner i vikt snabbt, och utan att det ska vara jobbigt? Japp, jag är en av dom. Och standard: Det ska inte vara jobbigt, lat som jag är. Jag ska inte behöva röra på mig mer än vad jag gör. Jag ska inte ändra mina kostvanor, jag ska kunna gå ner i vikt och trycka i mig det skit jag vill utan problem. Jag ska inte behöva vänta i månader, år. Det ska gå fort sådär på några veckor, någon månad eller två. Eller hur, enkelt ju?
Stämmer det in på dig också? It's time to stop dreaming..


Mal au ventre

Jag har jätte ont i magen! Det har jag nästan varje morgon, riktigt irriterande! Kanske borde kolla upp det eller? Nej, jag låter det gå och ser om det blir bättre. Mitt öga har heller inte blivit bättre, det är bara skit hela tiden. Äh, jag tar dagen som den kommer och gör det bästa av situatíonen!

Ska ut med Denche bebisen nu. Vi syns sen! Ha en fin dag. Kram

Home-made

Godkväll!
Jag är mätt och belåten efter den supergoda pizzan jag gjorde! Köpte ett pizzakit, där man får både degen och såsen. Lite enklare än att göra själva bottnen själv. På pizzan la jag ost, bacon, skinka och färska champenjoner. Väldigt enkelt pizza, vilket är det jag gillar bäst. Riktigt gott! Men riktigt dålig mat för min såkallade viktnedgång...

Och nu ska jag baka. Kladdkaka! Jag ska baka det till mina kära pojkvän som efterfrågat det sen igår. Jag själv tänker inte äta den, tycker faktiskt inte om kladdkaka. Bra va? Slipper jag dom fetterna/kalorierna iallafall!


Allt annat än fort

Det här med min viktnedgång går ju allt annat än fort! Jag tycker fasiken inte att det händer något, trots mina tappra försök. Okej, jag har ju varit sjuk nu i några dagar och inte fått rört mig så det är den stora boven, antagligen.. Så fort jag är på fötter igen tänker jag ta i ytterligare och hårdare än vad jag hittils gjort. Klart att det tar tid att gå ner i vikt, givetvis men jag är ingen brud med tålamod inte! Träningen börjar nästa vecka då jag förmodligen är hundra procent frisk. Maten och den här biten har jag redan tagit tag i och det går hyffsat. Det kan hända att det slinker ner en och annan kanelbulle, godisbit.. men vad gör man? Sju hela kilo ska jag ha försökt att gått ner till sommaren...


Back to the old one

Nu är det såhär att min nya design som jag skrev igår att jag skulle fixa ville inte riktigt som jag ville. Och idag har vi tvätttid nu klockan tolv så jag hinner inte riktigt sitta här och hålla på med det. Dessutom har jag världens sämsta tålamod och orkar helt enkelt inte heller. Så jag bytade tillbaka till min gamla, jag gillar den bäst faktiskt!

Nu kallar tvätten. Ha en bra dag!

There's always an end

Godkväll.
Skriver ett sista inlägg för idag. Tänkte bara säga godnatt och att jag fixat en ny tillfällig design. Jag håller på att fixa en ny så denna är som sagt bara tillfällig till imorgon. Jag och Tobias ska gå och titta på film nu och ha lite myskväll, lite smått och gott till. Så godnatt för mig så syns vi imorgon.  ♥

Personlig väckarklocka

Godmorgon!
Hoppas allt är bra med er. Jag vakna för ca en timme sedan. En hel timme tidigare än vad jag brukar, alltid något. Tur att jag har en hund som väckarklocka annars hade jag nog sovit ännu längre. Han är så go min Denche. Han hoppas upp och börjar försiktigt buffa på mig eller Tobias tills vi vaknar. Och när vi öppnar ögonen möts vi av hundra pussar. Gud vad jag älskar hundar! Denche var den bästa presenten jag någonsin kunde få!

Inatt har det snöat ytterligare. Om jag bedömmer med mitt ögonmått har det minst kommit en decimeter, så vi har fortfarande ett vacker snötäcke över vår lilla stad. Men jag börjar så smått längta till sommaren nu. Sola på stranden, grilla med vänner och framför allt bada! Men, den som väntar på npgot gott väntar alfrig förlänge, right?
Nu ska jag äta frukost sen hoppar jag ner i varmt bad. Ha en fin dag och ta hand om er. ♥


Glömde stänga balkongfönstret..

Tummen ner, tummen upp

Dagens tumme ner:
Vaknade alldeles för sent, tolv?! Inte alls bra. Varken för mig som människa eller för mitt blodsocker och min medicin som ska tas runt åtta snåret. Måste verkligen komma i säng tidigare. 2011 innebar ett år med förändringar! Dvs. att bland annat mina rutiner gällande sovtider och gå-upptider måste ändras. Kämpar på!

Dagens tumme upp:
Jag har legat under 10 i blodsocker nu en längre period och jag har tagit alla mina sprutor. Jag måste säga det själv att jag är stolt, att jag kunnat ta tag i det så fort och fixat det! En ganska drastisk åtgärd från att ha legat med ett blodsocker i snitt mellan 25-35. Och nu är jag nere mellan 4-9. Bra jobbat Felicia! För en gångs skulle kan jag säga till mig själv: "Bra jobbat, jag är stolt över mig själv!" Nu gäller det bara framtiden också, alltid håller det nere!


Kanelbullar

Har bakat kanelbullar för första gången, gud vad goda dom blev! Fast någon tiopoängare gällande utseendet blir det ju inte. Men, det är smaken som är viktigast sen är ju utseendet bara ett plus. Och för att vara första gången och inte haft en aning om hur man skulle göra tycker jag att det gick bra. Receptet lägger jag upp senare.




You see it in my eyes


Jag börjar tröttna nu

Hej!
Jag vet inte om jag skrivit ett inlägg om att mitt öga inte riktigt samarbetar med mig? Iallafall så gör det inte det. Jag ser ingenting på mitt högra öga, alldeles suddigt är det. Inte lite heller, utan väldigt väldigt suddigt. Riktigt jobbigt och sitta vid datan bland annat för jag ser knappt, och jag får huvudvärk då mitt vänster öga måste jobba mer..

Jag har varit inne på ögonkliniken men det visade ingenting. Inga blödningar, inga förändringar. Allt såg fint ut. Givetvis är det positivt men varför ser jag inte då? Jo, antagligen har det med min diabetes och göra, och mitt höga blodtryck. Antingen har jag för lite eller för mycket vätska i mitt öga. Men det skulle bli bra? Ja men NÄR?
Godmorgon förresten, hoppas ni har det bra och ser världen.. Syns sen, utan negativa inlägg. Kram!

Dark night

Godkväll.
Klockan är närmare tio och jag känner mig urkass. Halsen gör ont, näsan rinner och mitt huvud håller nätt och jämt på att sprängas. En tröst är ju att vi har några vänner här som gör att jag glömmer att jag är sjuk. Vi har kollat på one tree hill och killarna spelar. Kanske blir en vända ut till lödde och äta korv, riktigt gott!  Men nu får jag återgå och vara socail. Blir kanske ett onlägg till. Annars får ni ha en fortsatt trevlig kväll och en godnatt. Kram

Medicin, medicin

Godmorgon!
Vakna för en stund sedan, och gissa vad? Världens ont i halsen och snorig. Det är väl roligt? Så nu får jag häva i mig värktabletter, halstabletter, c-vitamin och nässpray. Plus mina andra mediciner för diabetesen, njurarna och blodtrycket. Så jäkla tråkigt att vara sjuk, är jag inte det tillräckligt med mina kroniska sjukdomar? Jag blir less ibland, precis som alla andra. Men! Jag låter inte det hindra mig, livet är för kort för att deppa. Jag tar dagen som den komer och lever varje dag som det vore min sista. Jag låter mig inte stoppas av mina sjukdomar. Kämpar på!

Ska alldeles strax ut med Denche, men först ska jag äta frukost! Ha en jätte bra dag, så syns vi. ♥


2 januari 2011

Godmorgon!
Nytt år, äntligen! Hade alla en trevlig nyår? Jag hade. Hade riktigt roligt och spenderade dagen med dem närmaste och dem bästa. Riktigt lyckat måste jag säga. Tack min underbara vänner för ni gjorde mitt nyår till det bästa.

Kaffet blev precis färdigt. Morgonkaffe, det vet ni ju att jag älskar. Men vi syns under dagen. Ha det bra! ♥