Kvällstankar -

Nästan varje kväll så sitter jag och funderar. Funderar över allt mellan himmel och jord. Det kan vara allt från mitt förflutna till framtiden, vänskap och familj osv. Ikväll funderar jag eller inte funderar men mer tänker på hur mitt liv ser ut. Jag har både bra och dåliga dagar, samt upp och nergångar som vilken annan människa som helst. Om jag tittar på hur mitt liv ser ut idag så är framåt det ord som passar bäst. Jag har stått still väldigt länge och gått igenom en hel del under dom senaste åren. Men idag så är jag påväg framåt, jag är påväg någonstans. Jag står inte längre och trampar på ett och samma ställe, jag är inte fast i den cirklen jag befann mig i. Jag är otrolig glad och framför allt tacksam över hur min situation har förändrats. Från dåligt, till bra. Från bra, till bättre. Jag har genomgått väldigt mycket och trots mina motgångar så har jag endå, måste jag säga, funnit mig i situationerna och gjort det bästa utav det. Det tog tid innan jag insåg att det inte blir bättre av att stanna kvar i det negativa, isolera sig och i det stora hela, tycka synd om sig själv. För det är trots allt det vi människor gör så fort vi möter ett högre hinder, vi tycker synd om oss själva och hoppas på att det ska bli bättre. Utan ansträning. Som sagt det tog tid för mig att förstå det, jag är också bara människa. Men idag har jag lärt mig att man har två vägar att välja när det händer något oväntat som tynger ner en. Antingen kan man välja och tycka synd om sig själv, gråta, vara deppig och hängig osv. eller så kan man också ta tag i problemet och försöka göra det bästa av situationen. Då vilken väg man än väljer, så går livet faktiskt vidare endå. Ganska enkelt val om man ser det så konkret. Så min livssituation idag har förändrats något enormt om man jämför med för ett par år sedan. Jag var långt, långt ner under jorden. Jag var sjuk, fick problem efter problem med olika sjukdomar och besvär vilket resulterade i att jag inte kunnde sköta skolan t.ex. Idag är jag nästan fullt frisk, förutom diabetesen som är kronisk, och jag känner mig stark både psykiskt och fysiskt. Jag har hittat glädjen, styrkan och motivationen till att gå vidare och ta igen alla dom åren som jag missat, dvs. med att leva och bli klar i skolan. Och jag kan givetvis inte ge all respons till mig själv. Så innan jag avslutar detta inlägget så vill jag att också säga att tack vare min familj och mina vänner så har jag kunnat ta mig ur dom flesta situationer. Jag är omgiven av helt fantastiska, underbara männsikor som vet vad som måste göras för att man ska må bra. Utan dom hade mitt liv varit helt annorlunda. All kärlek till er. Ni är bäst! ♥

Godnatt!


2011-08-31

Godmorgon!
Pigga och glada denna morgon? Jag är faktiskt jättepigg redan trots att jag gick upp halv 7, brukar vara helt död annars.. Är också redan fixad och klar, det enda som återstår nu är frukost, sen går jag. Börjar halv 9 idag och slutar 12, hur skönt är inte det? Fick mitt nya schema igår och måste ju bara säga att jag gillar det, slutar t.ex halv 11 på en fredag? Riktigt bra! Nej, nu ska jag se till att äta en ordentlig frukost så jag orkar med den lååånga dagen, haha! Vi hörs när jag kommer hem. Ha en bra dag!


Outfits


















Så kallt..

Godmorgon på er!
Är uppe i tid idag, och gud vad kallt det är! Sitter och skakar.. Det blåser jättemycket ute också. Hösten är på väg nu, det känner man. Usch. Sitter iallafall och dricker kaffe, ska snart göra mig iordning. Börjar halv 9 idag också och slutar kvart över 3. Ska möta upp några från klassen på stationen klockan 8 så jag får lägga på ett kål. Så nu ska jag äta frukost, fixa till mig, sen lämna Denche hos mammsen och sen går jag.

Hoppas i får en fin dag så syns vi när jag kommer hem. Bye!


Throw my head

God eftermiddag!
Har ni en bra dag än så länge? Jag har det bra här, har precis kommit hem. Fick sluta tidigare idag, redan halv 2 och vi går egentligen till kvart över 3, härligt! Gick direkt från skolan ner till byn för att handla block, pennor, pärmar, suddigum, lås till skåpet m.m. Gick sen hem till mammsen och hämtade min lilla pojke, så nu är vi hemma. Ska koppla av lite med ett glas cola zero och göra min första läxa (på väldigt, väldigt länge) och vara riktigt duktig.. Det går framåt nu!


Off to school

Sådär ja! Nu har jag fått på mig kläder och sminkad till mig. Klockan är närmare 10 och jag ska gå om drygt en timme. Jag sticker hem till mammsen och fördriver tiden där. Och så hoppas jag på en bra dag trots att den började dåligt. Bye!


Försovit mig

Godmorgon bloggen!
Jag gick och la mig jättetidigt igår, somnade tidigt och ändå så kom jag inte upp när klockan ringde 6 imorse? Försov mig.. första skoldagen som vi ska följa schemat och jag försover mig? Skitbra Felicia.. Men det är bara att bita ihop, fixa till sig och gå dit ändå. Dock kan jag inte komma dit förrän lektionen är slut då dom inte släpper in om man kommer försent.. Så jag får gå vid 11 istället. Duktig jag är..

För övrigt idag så börjar jag och min kusin med våra dieter. Det blir till och shakea, sluta med godis, chips, kakor, skräpmat och allt därtill. Jag ska inte gå ner i vikt utan jag måste bara ändra mina matvanor innan jag dör. Äter alldeles för mycket skit, rör mig lite och det mår verkligen inte min kropp bra av, speciellt inte med diabetes.. Så nu ska jag äta en bra frukost sen gå en långrunda med voffsen. Vi syns sen!


Time for bed

Godkväll!
Hoppas ni har en lika mysig kväll som jag. Ligger nyduschad i sängen tillsammans Denche, vi ligger här och myser och busar lite. Blev en tidig kväll för mig, mådde inte alls bra innan men jag känner mig bättre nu. Ska kolla runder lite på datorn, kika lite på tv sen tänkte jag gå och lägga mig. Ska upp redan kl 6 imorgon.. Börjar halv 9 och går till kvart över 3 enligt schemat. Men har man tur så följer man inte det riktigt dom första dagarna hehe. Nej, nu får jag se till att avrunda. Men vi syns imorgon så godnatt med er. Sovgott!


Saknar min sjöman! Bara en vecka kvar nu, får härda ut.. Godnatt!


Kräftskiva

Godmorgon!
Hoppas allt är bra med er. Jag mår utmärkt, är uppe tidigt och är ganska pigg! Igår var jag och min mamma bortbjudna på kräftskiva hos Weronica (min kusin Michelles mamma) och det var jättetrevligt. Vi hade egen mat med oss, dricka osv. Och senare på kvällen hade vi ostbricka, givetvis vis alkohol också! Men det var jättetrevligt, superhärliga människor så det tackar jag för! (Slänger upp bilder senare)

Idag är det Söndag och mina planer ser ut som så att jag ska först bege mig till center syd för att handla hem bl.a mat, smink och eventuellt ett par nya jeans. Men sminket är prio 1, allt är slut.. Men sen får det bli storstädning här hemma, det behövs.. Så nu ska jag bara dricka upp mitt kaffe, äta frukost, gå ut med voffsen och sen göra mig iordning. Men vi syns under dagen så ha det bäst!


Ingen bra start på dagen..

Godmorgon.
Mår ni bra? Jag mår inte bra idag.. Har hostat hela natten, har ont i halsen och i mina öron. Är inte riktigt sjuk än men jag känner mig dålig. Får hoppas att jag inte håller på och bli sjuk, hatar och vara sjuk.. Har iallafall kommit upp idag, trots att jag inte sovit ordentligt. Vet inte hur länge vi går idag men jag ska på möte halv 9 och efter det tror jag att jag går hem, men får se, kanske känner mig bättre senare.

Sitter i köket och dricker kaffe, bloggar och ska äta frukost. Ska göra mig iordning sen går jag till skolan. Går vid 8 så jag kommer i god tid. Tar bara ca 10 minuter att gå härifrån, riktigt skönt! Hoppas ni får en fin dag iallafall. Kram!


Godmorgon!

Hoppas allt är bra med er! Jag mår bra, är skittrött bara.. Gick nämligen upp för en stund sedan. Ska snart äta frukost sen gör jag mig iordning inför skolan. Börjar halv tio även idag så jag gör hemifrån runt 9. Idag ska vi tydligen ha aktivitetsdag? Ingen aning om vad som händer, blir väll förhoppningsvis roligt.

Idag så åker antagligen (i princip till 99%) min häst. Ringde en jättetrevlig tjej som var jätteintresserad av Quilot (som min häst heter) till sin dotter. Så efter lucnh, runt två, kommer dom hit och tittar/hämtar henne. Kommer gråta floder.. Men det blir bäst såhär! Nej.. slår över tankarna. Ska äta frukost nu. Vi hörs senare så ha en fin dag!


Världens underbaraste.


Dag #2

Dag två i skolan avklarad! Idag fick vi träffa skolsystern och kuratorn, fick träffa biblotikarierna som givetvis har hand om biblioteket (och det var världens minsta bibliotek) Fick även skriva på papper om regler och användning för datorer och böcker. Sen lalla vi mest runder, åt lunch. Fick information om TBC sprutan som ska tas nästa vecka. Dock behöver inte jag ta den, fick tagit den när jag gick på Vipan i Lund. Fick sluta redan vi 1, hade inte mer och göra. Skönt!

Nu är jag iallafall hemma och ska.. Vet inte vad jag ska göra? Ta det lugnt iallafall. Är skitrött haha..


Såhär ser jag ut idag




2011-08-23

  • Godmorgon! En riktigt trött tjej här trots att jag sovit i minst 8 timmar.. Dricker lite kaffe och piggnar nog till snart. Idag börjar jag kvart över nio, ska möta upp några från klassen på stationen klockan 9. Klocakn är bara kvart i åtta och jag ska bara byta om och fixa till mig lite sen är jag klar. Men har hellre lång tid på mig än och stressa..

    Denche får vara hos mamma idag eftersom jag är osäker på hur länge vi går, följer inte schemat denna veckan. Men som schemat ser ut nu (om det inte ändras) så kommer han få vara hos mamma måndag-tisdag, dom dagarna jag sent. Torsdag-fredag går jag som senast till två så då klarar han sig själv! Men nu ska jag få i mig lite frukost sen göra mig iordning. Ha en fin dag så syns vi sen! ♥


I've find the feeling

Godkväll!
Haft en bra dag? Jag har haft en nervös, bra, rolig och en härlig dag. Kändes väldigt bra och vara tillbaka i skolan, känna motivationen till att börja studera igen, gemensakpen och framför allt det sociala, verkligen sociala livet.

Har annars varit hos mammsen nu under kvällen, snackat lite tills Michelle och Andy kom. Blev en lugn kväll med en massa prat och bus med Denche. Nu är jag hemma, sitter vid datan och slänger några blickar på tv:en. Tänkte titta på film, en kärleksfilm såklart hehe! Sen nannar jag kuddar för en ny skoldag imorgon. Så med detta inlägg säger jag godnatt. 

Godnatt, syns imorgon! ♥


(Jag och Tobias. Tror bilden togs 09)


Update

Har precis käkat middag och ska nu njuta av kopp med chailatte. Köpte ju det när vi var på vår roadtrip, när vi var och kollade runt i Ystad, var på extrapris där. Har för mig att chai är ganska dyrt, eller? Ajja, ska ta mig en kopp så fort Tobias åkt, lägga mig i soffan och filosfisera :)


Back home

God eftermiddag!
Nu är jag hemma igen! Var inte så farligt som jag trodde, fick lite halvpanik med det gick snabbt över då jag träffade på några som jag kände, och ännu bättre, kom i samma klass. Fick information om skolan, lärare, lokaler, och hur den kommande veckan ser ut osv.

Nu när jag är hemma igen kan jag andas ut.. Så spänd jag varit dessa dagarna haha! Ska alldes strax sätta på lite kaffe och koppla av, och njuta av dom sista timmarna med Tobias. Han åker och jobbar idag och borta i 2 veckor.. Får klara mig helt ensam med en lägenhet, vovve, skola, tvätt och allt som hör till haha! Så nu har jag inte tid att sitta här mer. Hörs sen!




Schoolday

Godmorgon!
Allt bra? Jag mår jättebra här. Börjar skolan idag och det känns jätteskönt, slippa gå hemma och bara dra runder.. Istället för att vara hemma och inte göra någonting och veta att man är sjuk, sjukskriven.. Men det är slut med det nu! Idag börjar jag skolan och är inte sjuk längre. Var hos njuren förra veckan och fick veta att mina njurar blivit betydligt bättre. Min läkare skrev av medicinen och den andra njurmedicinen jag går på var han osäker på om jag skulle fortsätta med livet ut så det känns också skitbra!

Sitter nyduschad och hungrig nu här framför datorn. Ska alldeles strax äta frukost sen göra mig iordning. Halv 10 är det upprop i aulan så vi kör vid efter 9 så jag kommer i god tid. Så ni får wish me good luck idag för jag är lite nervös hehe.. Uppdaterar när jag kommer hem om hur det gick så ha jättefin dag med er. Kram!


Gråtfärdig..

Jag blir rörd, jag gråter när jag hör What are the words med Chris Medina. Den är riktigt fin. Texten är underbar, musikvideon berörande och hans sjunger den med en vacker inlevelse, vilken röst! En låt man bara måste tycka om -

 http://www.youtube.com/watch?v=nQY4dIxY1H4&feature=related


Restuarante'

Godkväll!
Är precis hemkommen från kina restuarangen. Tobias bjöd mig på middag där och vi åt båda två fyra rätters som bestod av friterad fläsk och räkor, biff med bambuskott och kyckling i currysås! Det var riktigt gott och jag är proppmätt. Nu ska jag strax sätta på lite kaffe och äta prinsesstårta. Gjorde en igår för jag var så sjukt sugen på de. Så det blir en fikastund tillsammans med min älskling. Senare ikväll så skulle Evelina kanske titta förbi och då blir det spel, snack och annat skoj.
Så ha en fortsatt trevlig dag!


Såhär ser jag ut idag!


Helt fantasilös, ingen bra rubrik idag..

Hejsan!
Allt bra? Här är allt upp och ner.. Är inne i en period då allting inte går som jag vill. Saker och ting har en förmåga att vara väldigt komplicerat när det gäller mig. Men det lyckas också alltid lösa sig på ett eller ett annat sätt, men det är frustrerande! Gick upp vidhalv elva idag annars, har druckit kaffe och ätit frukost. Bebisen har varit ute och nu sitter jag bara vid datorn och tar det lugnt. Vill bara koppla av. Är väääldigt nervös inför måndagen, inte för något speciellt utan bara att samlas med hundra andra människor, får lite småpanik i stora folkmassor.. men det fixar sig! Nu ska jag iallafall få på mig lite kläder för Evelina tittar snart in på kaffe! Önskar er en trevlig dag så syns vi sen.


Mjukisdaaaaaag!


Njurmottagingen 14.00

Godmorgon!
Sovit gott? Jag har sovit bra och gick upp nu för en stund sedan. Sitter i soffan och dricker kaffe samtidigt som jag bloggar och kollar bloggar. Ska strax äta frulle, gå ut med bebisen sen göra mig iordning. Vädret är skit!! Idag igen. Dom har lovat fint men här spöregnar det.. Blev ingen bra sommar direkt, året 11. Får hoppas på en finar, mer sol, sommaren 2012. Ska slå på tv:en och äta min frukost nu. Klockan 2 ska jag vara i Lund på njurmottagingen och därefter får vi se vad dagen har att erbjuda! Hoppas ni får en fin dag. Syns!


Romanic evening

Är hemma igen efter ha varit på vårdcentralen och tagit njurprover inför imorgon. Blev en fikastund hemma hos mammsen i trädgården, spelade lite kort och pratade. Nu är vi som sagt hemma och Andreas (tobias bror) är här och säger hej. Tobias håller på med maten och idag bjuds det på fläskfilé med hemmagjord svampsås och ris.. vattnas redan i munnen haha! Själv ligger jag bara och latar mig i soffan, är så sjukt slö idag hehe! Hoppas ni har en trevlig dag än så länge. Jag ska gå och hjälpa till och göra sallad nu. Tar det lugnt resten av dagen tillsammans med mina två favoritkillar.

Ha en fortsatt bra dag!




Provtagning

Godmorgon!
Hoppas ni sovit gott. Jag har sovit jättebra, men desvärre så är jag på världens deppigaste humör. Vet inte varför, känner mig bara allmänt hängig.. Får hoppas det slår om! Sitter och äter frukost just och har givetvis mitt morgonkaffe sidan om mig. Så fort jag ätit upp ska jag ut med bebisen. Idag vill jag inte göra någonting, bara vara hemma.. Men måste ner till vårdcentralen och ta prover inför imorgon då jag ska till njurmottagningen. Får hoppas prover blivit bättre så jag slipper äta dessa jädra tabletter.. Men nu ska jag äta upp. Ha en fin dag!


Kvällsfika

Godkväll!
Allt bra? Jag mår bra, sitter och dricker kaffe och äter chokladbulle med älskling! Det är en ganska härlig kväll, solen är framme och det är inte alls kyligt. Funderar på och gå en lite längre runda med bebisen eller kanske gå hem till mammsen en sväng och snacka, spela lite. Senare ikväll så ska vi ha filmkväll. Ska se irene huss, en av dom nya filmerna. Ska lägga mig i tid och gå upp tidigt nu eftersom jag börjar skolan på måndag.. börjar bli lagom nervös nu.. Nej nu ska jag vara social. Ha en fin kväll!


Tonight yeah baby

Hej!
Allt bra? Jag mår prima. Äter frukost och kikar på rachael ray, ska snart ut med bebisen på en längre runda. Har ju börjat igen med att ändra mina kostvanor och få lite motion. Inte för att gå ner i vikt utan för min diabetes skull. Lever alldeles för farligt igen, tryker i mig en massa skit och inget insulin? Inte bra! Men annars idag så ska jag gå hem till mammsen och snacka skit och spela spel medan jag väntar på min sjöman som jobbar sin sista dag idag. Imorgon åker vi till österlen och har en dag för oss själva! Berättar mer om det senare. Nu ska jag äta upp! Ha en jättefin fredag och ta det lungt. ♥


Godmorgon!


2011-08-11

Godmorgon!
Hoppas allt är bra med er. Jag mår bra, sitter och äter frukost i köket och dricker kaffe. Jag gick upp för en stund sedan och är ganska pigg redan faktiskt. Denche ligger här i hörnet snett bakom mig och tittar med sin valpögon.. Dom är svåra att motstå men jag får behärska mig hehe.. Men ska alldeles strax gå ut med honom så då bli han nöjd!

Tobias är och jobbar och kommer hem framåt kvällen. Ensam ännu en dag, och lika tråkigt är det. Har fördrivit dagarna med allt jag kan nu, städning, bakning, rensa garderob m.m och nu är ju tom på idéer.. Men kommer nog på något! Får ta och äta upp frukosten iallafall sen gå ut med bebisen. Så ha en bra dag med er. Kram! ♥


Bild på Tobias föräldrars hund, Trixi och Denche får vara dagens morgonbild!


Almost there

Godmorgon!
Allt bra? Allt är bra här. Är uppe tid, har varit ute med vovven och sitter nu i soffan och äter frukost. Kikar lite på rachael ray också, älskar ju hennes mat! Men iallafall. Idag ska jag inte göra någonting, har ingenting planerat. Har tänkt städa lite här hemma, det behövs.. Sen ta det lugnt bara med en bra film. Det blåser jättemycket idag, vilket är synd då jag tänkte bege mig ut med Denche till hundrastgården och leka lite. Menmen! Nu ska jag se till att äta upp min frukost.
Men vi syns sen så ha en jättefin dag! ♥


I hate mondays..

Godmorgon! Mår ni bra idag? Jag mår jättebra, är på ett strålande humör faktiskt. Nog för att jag somnade i tid och fick sova hela natten utan en massa väckningar. Dock är det måndag och trots att det är sommarlov så hatar jag endå måndagar.. sitter liksom mentalt haha! Men iallafall så sitter jag och käkar frulle och dricker kaffe samtidigt som jag läser bloggar. Så fort jag är klar ska jag bege mig ut med vovvsen sen in i duschen och göra mig iordning. Ska nämligen med svärmor till malmö idag, jag och Tobias. Har ingen aning om när jag är hemma idag, blir nog borta hela dagen skulle jag tro. Denche får bli passad av Johanna under tiden. Nej, nu ska jag äta klart. Ha en jättefin måndag med er. Kram!


Godmorgon!


Jag har inte gått under jorden

Godmorgon!
Sovit gott? Jag har sovit riktigt gott! Dock vaknade jag alldeles försent.. Men har faktiskt varit uppe i tid nu dom senaste dagarna så en dag kan man unna sig att sova ut ordentligt! Sitter i köket just nu, ska fixa lite frukost för min mage skriker. Går ut med Denche sen i detta skitväder. Regn och moln.. Ingen sommar idag heller.. Skit!! Annars så har jag ingen aning om vad jag ska hitta på idag. Tanken var att vi skulle grilla med Andreas (tobbes bror) men det är ju inget grillväder så. Men nu ska jag äta frukost iallafall. Ha en fin dag med er. Kram!


Mina två fina killar!