Under året 2010


1. Fyllt arton, den sjunde oktober.
2. Fått en hund i födelsedagspresent av min mamma.
3. Varit i Stockholm för första gången.
4. Varit i Köpenhamn och firat farmors födelsedag.
5. Gått upp 6 kilo?!
6. Fått problem med njurarna + varit inlagd på sjukhus.
7. Bytat skola.
8. Börjat samla på one tree hill boxarna.
9. Köpt en ny telefon.
10. Tvättat i tvättstugan som tillhör Korsbacka för första gången.
11. Blivit stoppad av polisen.
12. Förstå att diabetesen är allvar och börjat sköta den.

Det var en del av det saker jag gjort under 2010. Givetvis har jag gjort så mycket mer, men dessa 12 punkter är dem jag anser som är högtider för mig typ.. Är väl de saker som är "stora" händelser i mitt liv under 2010.

Har du någon träff på en punkt som du också gjort i år?


Hejdå 2010

Godmorgon!
Dagen som vi alla väntat på har äntligen kommit! Sista morgonen på 2010, och när klockans slag slår tolv inleder vi det nya och förbättrade året. För många innebär ett nytt år förändrinar, förbättringar och löften. För andra bara en stor fest. För mig, jag ser det som en ny start att göra saker man borde gjort. Jag ser ett nytt år som en ny chans att hålla sina löften, att förbätttra sig och göra förändringar. För egentligen hur många är det som verkligen håller sina nyårslöften? Jag är inte en av dom som lyckats göra det iallafall. Men detta året, yes!

Ikväll blir det fest! Mamma kommer hit och äter middag hos mig och Tobias. Tacos står det på menyn, med en massa goda nachos till. Efterrätten blir simpel, men gott - chokladpudding med grädde. Vännerna väntas komma någon gång efter middagen och då sätter partyt igång. Jag är 100 procent beredd på det nya året nu!!


Vit frost

Godmorgon!
Visst är det härligt att vakna upp i lugn och ro? Och när man tittar ut så är alla träd, buskar och grenar täckta av frost. Och marken, vägar och dylikt täckt av ett fint snötäcke. Jag tycker det är vackert, jag gillar vintern!
Och snart beger vi oss ut, ska ut och gå med Denche. Senare idag säger vi hejdå till Andreas som åker idag. Och under kvällen sitter vi framför tv:en och spelar bingo som två pensionärer. 'Skrattar' Man vinner faktiskt, anledningen till att vi ska spela idag är för att vi vann dessa två bingolotter sist vi spelade, så man vinner haha!

Morgonkaffet, godast eller hur? Vi syns sen. Ha en fin dag!




Storstädning

Klockan är närmare fem och jag och Tobias håller på och städar för fullt? Kanske lite sent, men bättre sent än aldrig.. Får gå och hjälpa igen innan han kommer på att jag sitter här. Syns en? Självklart! Puss.


Today's the day

Godmorgon!
Allt bra, sovit gott? Jag har sovit som en gudinna! Fick sovit lite längre idag också, vart jätte skönt och det behövdes. Dock har jag en retlig huvudvärk. Alltid någonting eller hur? Äh, en huvudvärkstablett och lite vatten gör susen. Iallafall, idag ska jag och Tobias ner till hans föräldrar igen. Vi ska träffa Andreas (hans bror) som åker tillbaka till Stockholm imorgon. Så vi ska säga hejdå och umgås lite innan han far iväg. Jag ska snart gå och fixa till mig, men först ska jag käka frukost. Kaffet är färdigt, en macka med ost och hundra gurkskivor på.
Jag svarar på era kommentarer lite senare, som sagt frukost först! Ha en fin dag ♥


Pepparkakskola




Julefrokosten



Det årliga julbordet på bilverkstaden Holgers Auto står för dörren, och alla i personalen ser fram emot det. Det gör också den nyanställde Anders Bo, som i takt med snapsarna låter sig förföras mer och mer av alla de galna och konstiga kollegorna på festen. Detta gäller i synnerhet Amalie, Holgers dotter, som står under ständig bevakning av den efterblivne och hårtslående städaren Buller. I traditionsenlig ordning går det hela fullständigt överstyr, allas hämningar släpper och vardagens små stridigheter blossar upp på allvar. Det visar sig också att Anders Bo i sin tur har dolda avsikter, han är inte bara med för att festa med sina kollegor, utan också för att komma åt företagets kundlista. Plötsligt står förhållandet till de nya vännerna, och hans nyfunna kärlek till Amalie, på spel. Och där spriten går in, går vettet ut! En grymt rolig julkomedi. Rekommenderar - 9


Photo by





Photo by: Felicia Andréasson

I'm a waterbomb

Godmorgon!
Hoppas allt är bra med er. Jag liknar en vattenbomb som i vilken sekund som helst ska spränga. Jag har inte berättat för er att jag har fel på mina njurar. En komplilation för att jag inte skött min diabetes. Och det gör att jag läcker ett viktigt ämne, äggvita. Jag har också större hål i mina njurar än vad man ska ha, och det gör att vätska åker ut i blodet istället. Därför svullnar jag. Jag äter medicin som ska förhindra att det blir värre, sänka mitt blodtryck och stoppa läckaget. Förhoppnigvis stabiliserar det sig snart! Just fight, when I got the chance..

Nog om tråkigheter. Inga planer för dagen, får helt enkelt se vad som händer. Tänka göra mig lite frukost och lägga mig i sängen och titta vidare på one three hill. Så vi syns sen. Ha en trevlig bra dag, kram!


Bästa julköpet

Jag har äntligen köpt min efterlängtade xperia x10 mini pro. Iallafall. Har precis satt in kardemummakakan i ugnen som jag ta med mig till mormor. Får hoppas dom tycker om den. Jag fullkomligt älskar den. Vill ni ha receptet så finns den i kategorin mat och bak. Ska snart dyka ner i badet, tända lite ljus och drömma mig bort.



Kärlek


Juldagen

Godmorgon!
Allt bra med er nu efter julafton? Jag mår jätte bra och fick jätte fina julklappar igår. Plattång, pengar, parfym, klänning, högklackat och mycket mer. Jag hade en perfekt julafton med alla jag älskar. Tack, älskar er!
Igår var vi ju hos tobias föräldrar, och idag ska vi till min mormor och äta en massa gott. Hela helgen är bokad, för imorgon ska vi till tobias föräldrar igen och träffa resten av hans familj/släkt. Trevligt ska det bli! Men nu ska jag ut med Denche sen tänker jag lägga mig i sängen och dega till one three hill. Kanske något gott till..

Ha en fortsatt bra dag och en god jul. Puss!


Min fina Tobias igår. Världens snyggaste! Jag älskar dig mitt hjärta. ♥

God Jul

God jul allihopa! Hoppas ni får en bra julafton, fina klappar och trevligt sällskap och umgänge. Jag och Tobias ska fira julen hos hans föräldrar. Klockan 3 ska vi vara där, men innan det ska jag gå bort till min bror och byta julklappar med honom. Men hoppas ni får en jätte fin dag iallafall, och än en gång god jul på er!


Denche har redan fått sin julklapp, dock kunde han inte öppna det helt själv men det mesta klarade han. Så nu ligger han här på mattan i vardagsrummet och tuggar för fullt. God jul min lilla bebis! ♥


Hur blir min framtid nu?

Varje sak har sitt pris. Jag har klarat mig länge. Men efter nio år står jag i skuld och nu är det min tur att betala det pris jag själv åstakommit. Klockan är snabbare än vad man tror. Ta vara på tiden, det borde jag gjort.

Jag lever

Godkväll.
Längesen? Japp. Jag har nämligen varit inlagd på sjukhus i drygt en vecka, blev utskriven i måndags. Jag hade min dator med mig men ingen tillgång till internet. Så där han ni anledningen till varför jag inte kunnat skriva. Jag tänker berätta mer om min sjukhusvistelse imorgon, för just nu orkar jag inte + att vi har lite vänner här, dessutom är klockan fem i ett.. Ville bara berätta att jag lever iallafall. Men vi hörs mer imorgon. Godnatt!

Boattrip

Godmorgon!
Klockan är runt halv tio och jag är uppe i tid för en gångskull. Känns skönt, men jag har riktigt ont i magen. Inte vanlig magont utan liksom smärta inifrån på något sätt. Jag hoppas att det går över för jag är på gränsen till att börja gråta. Iallafall, idag blir jag och Tobias bjudna på julbord på aurora av pappa och Joy. Trevligt ska det bli! Vi sticker ungefär kavrt i elva så jag har inte tid och sitta här. Men ha en bra söndag! Syns sen.


Nails

Godkväll.
Hemma igen efter dagens äventyr. Vi har varit runder överallt idag tycker jag. Men, vi fick handlat det vi skulle och jag hittade även en julklapp till Tobias. Känns riktigt skönt och ha allt ordnat nu! Iallafall, vi har några vänner här och vi gör inte så mycket mer än tar det lugnt. Blev ingen bowling eftersom dom hade stängt..tråkigt!

Nåja, man kan inte få allt här i livet. Visst ja! Fixade min naglar idag också. Det är så fint, speciellt när man inte kan fixa till sina egna så är det en bra lösning. Men nu får jag återgå. Syns kanske sen. Puss!


Shh, don't tell

Nu sticker vi till Media Markt i Lund. Måste byta ut Soda Streamen, den fungerar inte som den ska. Jag tänkte gå inom Nova och kika efter en sak jag vill ha. Sen bär det av hem igen och om allt går som planerat så ska vi bowla ikväll, jag och Tobias med några vänner. Jag älskar och bowla och det var jätte längesen jag gjorde det så nu är det på tiden tycker jag. Nu får jag dra ur tummarna, Tobias väntar. Ha det bra så länge!

Jag kör naket idag. No makeup! Riktigt skönt faktiskt..

Prinsesstårta

Tänkte lägga in hur man gör en prinsesstårta snabbt och enkelt hemma för er som inte vet.

Du behöver:
Tårtbottnar (Finns att köpa på t.ex ica om man inte vill baka själv)
Hallonsylt (Jag använder Bob's hallsonsylt på "flaska")
marsan vaniljkräm (Köpa eller gör själv)
grädde (Ja, ni vet var man hittar det..hoppas jag)
marsipan (Finns att köpa färdigskurna lock till just prinsesstårta, på ica t.ex)
Gör såhär:
Lägg botten på en tallrik och häll över hallonsylten, hur mycket du ska ha är inviduellt, du bestämmer alltså själv med ditt ögonmått. Använd en slickepott och dra ut sylten över hela bottnen. Sedan tar du nästa tårtkaka och lägger över. På den lägger du vaniljkrämen. (För en bra mängd ta 2dl mjölk och 5msk vaniljpulver) Sen tar man det sista locket och på det ska man ha grädden. (Vispa upp 5dl grädde, det räcker långt om länge) Dra grädden över hela locket och på sidorna. Lägg lite mer grädde i mitten på locket så att den får lite höjd. (Det ska bli en liten, liten kulle) Lägg sen försiktigt över locket (det är ganska tunt och går lätt sönder så) och strö över lite florsocker. Dekorera kan man också göra för att få den lite finare. Klart! Gör gärna den dagen innan du planerat och äta den. För den är som godaste när ingredienserna fått "smälta" ihop med varandra.






Happy birthday to you ♥

Grattis min älskade Tobias, på 22-års dagen! Idag är det ingen vanlig dag för det är min älsklings födelsedag, hurra hurra hurra! Hoppas du får världens bästa dag mitt hjärta för det är du värd! Älskar dig min vackra prins!

Godmorgon förresten. Allt bra? Jag mår jätte bra, för det är ju Tobias födelsedag idag! Det ska självklart firas. Det kommer folk senare under dagen och Katarina (hans mamma) kommer vid 12-tiden. Det är så kul med födelsedagar, tycker inte ni det? Jag älskar det. Speciellt att ge presenter, jag själv blir så glad av att ge. Vi har lite att fixa nu under dagen så jag får se till att börja med att hoppa in i duschen. Men vi syns ju under dagen!

Han fick en
metoyou nalle av mig nu på morgonen när han vaknat. Gullig va? ♥



Sleep until the sunrise broke my eyes

Godkväll.
Nu är det äntligen, efter en lång dag, dags att krypa ner i sängen. Jag är väldigt trött och förstår inte varför jag ens är uppe fortfarande. Klockan är efter ett och jag sitter fortfarande uppe, vid datorn. Men jag kan avslöja att jag suttit länge med vidoefy, gjort ett konto där och funderar lite smått på och börja med videoinlägg. Men bara kanske, då jag är halvt livrädd för att ens prova. Jag sjunger kanske istället, så ni får ett gott skratt.. Eller hur?

Nej. Nu skriker min kropp efter en mjuk säng. Men vi syns imorgon, så godnatt med er. Sovgott! ♥


HSM

Så mycket nytt som kommer hela tiden att vi glömmer det vi en gång älska. Jag älskar HSM filmerna, tycker dem är så fruktansvärt bra. Men jag har varit alldeles för upptagen med bland annat Twilight att jag helt enkelt glömt bort hsm. Så ikväll tänkte jag faktiskt titta på någon av de 3 filmerna för det var verkligen inte igår...


Ny kategori

Ny kategori. Viktnergång och kostvanor heter den och där kommer jag skriva ner tips och råd om hur man går ner i vikt samt min egen viktnergång. Denna kategori görjag för min egen skull. Då jag måste sitta ner och tänkte ut, ta reda på fakta om olika kostvanor osv, och på så vis kommer jag ständigt bli påmind om det. Därför tycker jag att det är en bra idé, tror jag kommer lyckas bättre. Eller vad tror ni? Vi ger det ett försök iallafall.


Under tiden j..

Under tiden som kakan står inne i ugnen så tänkte jag skriva recepten på den till er.

Du behöver:
100 gram smör eller margarin
3 dl strösocker
1 ägg
1 msk stött kardemumma (pulverform)
5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2,5 dl mjölk
3 msk pärlsocker

Gör såhär:
Sätt ugnen på 175 grader så att ugnen är klar när du är färdig med smeten. Rör ihop sockret och smöret med elvisp tills det blivit ordentligt blandat. Tillsätt ägget och kardemumman, blanda. Blanda vetemjöl och bakpulver separat och tillsätt den sedan i äggsmeten och häll i mjölken växelvis. Elvispa tills degen blivit smidig. Smörj och bröa (ströbröd) en kakform. (Storlek varierar beroende på hur lång vs hög du vill ha den) Häll i smeten och strö sedan över pärlsockret. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 45 minuter eller kontrollera med stickprov om kakan är klar. T.ex med en gaffel, fastnar inget på gaffeln är den klar.
Låt kakan sedan svalna och servera!

Tips:
Kakan blir finare om man använder sig utav en rund form med invikta kanter, (sockerkaksform) Men det fungerar lika bra och använda en vanlig rektangulär. Denna kakan är också en bra julkaka då kardemumma är en krydda man använder sig av mycket under julen. En enkel, saftig och supergod kaka som nästintill alla kan älska! Man kan också halvera receptet så det blir en mindre kaka som jag brukar göra, då vill jag bara säga er att det går lika bra att använda ett ägg, den smakar fortfarande lika gott. Man får ingen äggsmak på kakan även fast man halverat alla ingredienser. Och, du kan ta pärlsockret efter att den varit i ugnen. Enjoy!


A su debido tiempo

Godafton mina vänner.
Hoppas ni har en mysig eftermiddag. Det har jag, sitter här i myskläder och tar det lungt. Ljusstakarna är tända, såsom värmeljusen. Himlans mysigt är det. Och som grädden på mosen tänkte jag baka kardemummakaka. Har ni ätit det någongång - om inte, då går ni verkligen miste om något om ni gillar kardemumma. Den är riktigt saftig och god, speciellt för mig som fullkomligt älskar kardemumma. Ska även baka till Louise idag, koksrutor som hon ska ha med sig till sin praktik. Älskar och baka! Så därför får jag röra mig från datorn.. Kram på er ♥


Fancy, get dancieee



Bom dia sol

Godmorgon!
Mitt huvud samarbetar inte med mig idag. Jag har jätte ont i det och jag blir snart galen. Är det något jag hatar så är det huvudvärk, eller nästintill migrän. Iallafall, jag har precis kokat kaffe och ska snart ut och sätta mig på balkongen, se vår vackra värld täckt över ett vitt snätäcke med en cancerpinne i käften.. Där blev det hack i den ljuvliga skivan, bom. Idag vill jag ut och handla igen, men till mig själv. Får se, men vi syns under dagen!


Regalo de cumpleaños

Hej!
Jag hittade äntligen en, eller två retare sagt födelsedagspresenter till Tobias. Äntligen! Mycket tyngd som släppte från mina axlar. Katarina hittade också, tyvärr kan jag inte säga vad det är eftersom Tobias läser min blogg. Ni får också vänta tills på Torsdag. Lägenheten är nystädat, i minsta detalj och vi ska alldeles strax börja med middag. Först ner till ica och köpa blandfärs. Idag bjuds det på lasagne, mumma! Nu ska vi kila!


...Och som pricken över i:et, massssssssssssssvis med ketchup!


Ir de compras con mi suegra

Godmorgon!
Sovit gott? Jag har, jag slocknade nästan direkt igår, va jätte trött. Uppe tidig idag, för att vara mig. Ska nämligen ut och handla med min kära svärmor. Vi ska se om vi hittar något till Tobias i födelsedagspresent. Så jag ska snart hoppa in i duschen sen ska jag göra mig iordning. Hon kommer och hämtar mig runt elva, halv tolv typ. Inga andra planer för dagen. Men blir säkert att träffa vänner framåt kvällen. Men ha en bra dag! ♥


Ombra scura


Today's shopping

Är hemma igen efter dagens shopping. Först körde vi till Burlövs Center, där vi hämtade Tobias nya bågar (till glasögonen) och letade julklappar. Vi hittade till Katarina och Michel (Tobias föräldrar för er som inte vet) som jag tror dom kommer bli supernöjda med. Dessvärre hittade jag ingenting till min bror eller till mamma. Och ingenting, varken födelsedagspresent eller julklapp till Tobias heller.. Så jakten fortsätter, men det ordnar sig.

Ikväll, runt 8-tiden sticker vi ner till svär- mor&far på kaffe. Och nu snart ska påbörja lucka 6, så håll utkik för den kommer inom kort. Annars får ni ha en fortsatt bra måndags eftermiddag och kväll. Kram på er så länge ♥
Köpte hem en blå kofta också. Jätte snygg och framför allt varm och mysig!


Oopps..

Hej på er.
Vet ni vad jag kom på.. Det var andra advent igår? Det hade jag helt glömt, så jag tände ju inte andra ljuset på adventsljusstaken. Hur kan man va så korkad och glömsk? Nåja, inte gråta över spilld mjölk. Vaknade för en stund sedan, så jag är fortfarande lite trött. Tobias ligger i sängen och det enda jag hör är att han asgarvar, åt Denche. Ska alldeles strax ut och njuta av en morgoncigg. Inte bra, jag vet.. Men ha en bra dag! Kramen
(Lucka nummer 6 kommer jag lägga upp senare idag)


Är sjukt sugen på att klippa det så igen.. Vad tycker ni?

Julkalender/lucka 5


Mum, on her way over'

Jag har skrivit det innan, men skirver det igen. Det är så skönt att mamma bor nära oss. Bara en gård härifrån. Många säger att det finns nackdelar med att bo nära sina föräldrar, jag kan inte komma på en enda. Men iallafall, mamma kommer som sagt över snart och jag tänkte baka lussekatter! Gott va? Får se till att sätta igång, det tar ju ett bra tag att göra dem. Lägger upp bilder när dom är klara. Kram på er så länge.


Här har ni min coola mamma! Haha, jag envisades om att få sätta på henne en keps och fota henne, något hon inte tyckte vart så kul men som jag asgarvade åt. Älskar dig mamma!


Beautysleep

God förmiddag! ♥
Allt bra? Jag vaknade för en stund sedan, har sovit duktigt länge idag. Vet inte varför, somnade inte så sent igår tycker jag. Runt 2 vart väl klockan när jag slockna. Och ändå sover jag till halv 12 drygt? Inte bra!
Tobias är ute med Denche och jag gör ingenting vettigt. Men idag är det Söndag och jag tror vi ska städa undan efter veckan som gått. Ska ner i tvättstugan också och sätta upp oss. Dags att tvätta snart! För övrigt så har jag inga planer för dagen. Blir antagligen att träffa vänner lite senare. Ut och handla kanske.. igen? Har fortfarande inte hittat en födelsedagspresent till Tobias.. Blir förhoppningvis fler inlägg under dagen. Håll utkik!


Det är kallt, blött och jävligt. Men så jädrans vackert, mysigt och kul! Love snow.


Kylan biter

Hejsan!
Allt bra? Jag mår bra, förrutom att jag är iskall efter rundan med Denche. Vilken tidig vinter vi har fått, massvis med snö och kylan som biter enda in i benmärgen. Men jag ska inte klaga. Jag gillar snötäcket över landet, och kylan får man stå ut med. Klä dig för väder som man säger, så är det no problemo. Kvällarna är riktigt mysiga, vitt och fint överallt och i alla fönster lyser det upp. Nej härligt värre! Eller vad tycker ni bloggläsare?

Idag ska vi åka och handla igen. Hittade inte allt på Center Syd igår så idag beger vi oss till Lund eller Malmö. Fast jag hittade en julklapp till pappa och joy, dom kommer bli jätte glada! Så nu är det bara till resten jag ska handla.. Och jag har fortfarande ingen aning om vad jag ska hitta på.. Och Tobias födelsedagspresent?! oh..
Lite hjälp, tack? Nej. Får gå och äta frukost och väcka Tobias. Ni får ha en fin lördag mina vänner. ♥


Gammal bild. Sen förra hösten, i min mammas trädgård.

December, 3/12

Godmorgon.
Gud vad trött jag är! Jag har endå sovit relativt länge och verkligen sovit utan en massa vaknanden och så. Kanske därför jag är trött? Har sovit för länge.. Nåja. Tobias sitter och spelar och jag sitter vid datorn. Har en del saker jag behöver kolla upp nämligen. Idag tänkte vi åka iväg och kika efter en födelsedagspresent till Tobias. Han fyller år den 9:e, torsdag nästa vecka. Börjar bli lite brådis att hitta något. Sen är det julklappar också? Jag har inte den blekaste aning om vad jag ska köpa till någon! Panik. Jag vill vara ute i god tid och få det fixat och inte hetsshoppa några dagar innan julafton.. Men det löser sig nog på ett eller ett annat sätt..
Har lite och fixa med nu. Men vi hörs, ha en bra dag så länge.  ♥


Jag längtar till sommaren, riktigt mycket..

Julklappar

Godmorgon!
Hoppas allt är bra med er. Jag mår helt okej, fortfarande lite förkyld med jag är självklart bättre. Den bästa medicinen har ju kommit hem. Tobias. Äntligen! Stackarn var en av dom ca 800 passagerare som blev fast på tåget i nästan 7 timmar, sen en bussresa hem på 6 timmar? Så totalt 13 timmar från att det skulle ta 4? Usch.. Men nu är han i säkert förvar, hemma hos mig. Just nu är han och bytar till vinterdäck, jag sitter här och sneglar mot tv:en lite då och då. Det är ju Racheal Ray! Nåja. Ska inom kort in i duschen och göra mig iordning. Vi tänkte åka till center syd idag med Louise och Oscar och kolla efter julklappar. Känns som det är dags..
Annars önskar jag er en fin dag! Puss