Prinsesstårta

Tänkte lägga in hur man gör en prinsesstårta snabbt och enkelt hemma för er som inte vet.

Du behöver:
Tårtbottnar (Finns att köpa på t.ex ica om man inte vill baka själv)
Hallonsylt (Jag använder Bob's hallsonsylt på "flaska")
marsan vaniljkräm (Köpa eller gör själv)
grädde (Ja, ni vet var man hittar det..hoppas jag)
marsipan (Finns att köpa färdigskurna lock till just prinsesstårta, på ica t.ex)
Gör såhär:
Lägg botten på en tallrik och häll över hallonsylten, hur mycket du ska ha är inviduellt, du bestämmer alltså själv med ditt ögonmått. Använd en slickepott och dra ut sylten över hela bottnen. Sedan tar du nästa tårtkaka och lägger över. På den lägger du vaniljkrämen. (För en bra mängd ta 2dl mjölk och 5msk vaniljpulver) Sen tar man det sista locket och på det ska man ha grädden. (Vispa upp 5dl grädde, det räcker långt om länge) Dra grädden över hela locket och på sidorna. Lägg lite mer grädde i mitten på locket så att den får lite höjd. (Det ska bli en liten, liten kulle) Lägg sen försiktigt över locket (det är ganska tunt och går lätt sönder så) och strö över lite florsocker. Dekorera kan man också göra för att få den lite finare. Klart! Gör gärna den dagen innan du planerat och äta den. För den är som godaste när ingredienserna fått "smälta" ihop med varandra.






Kommentarer
Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: