Under tiden j..

Under tiden som kakan står inne i ugnen så tänkte jag skriva recepten på den till er.

Du behöver:
100 gram smör eller margarin
3 dl strösocker
1 ägg
1 msk stött kardemumma (pulverform)
5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2,5 dl mjölk
3 msk pärlsocker

Gör såhär:
Sätt ugnen på 175 grader så att ugnen är klar när du är färdig med smeten. Rör ihop sockret och smöret med elvisp tills det blivit ordentligt blandat. Tillsätt ägget och kardemumman, blanda. Blanda vetemjöl och bakpulver separat och tillsätt den sedan i äggsmeten och häll i mjölken växelvis. Elvispa tills degen blivit smidig. Smörj och bröa (ströbröd) en kakform. (Storlek varierar beroende på hur lång vs hög du vill ha den) Häll i smeten och strö sedan över pärlsockret. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 45 minuter eller kontrollera med stickprov om kakan är klar. T.ex med en gaffel, fastnar inget på gaffeln är den klar.
Låt kakan sedan svalna och servera!

Tips:
Kakan blir finare om man använder sig utav en rund form med invikta kanter, (sockerkaksform) Men det fungerar lika bra och använda en vanlig rektangulär. Denna kakan är också en bra julkaka då kardemumma är en krydda man använder sig av mycket under julen. En enkel, saftig och supergod kaka som nästintill alla kan älska! Man kan också halvera receptet så det blir en mindre kaka som jag brukar göra, då vill jag bara säga er att det går lika bra att använda ett ägg, den smakar fortfarande lika gott. Man får ingen äggsmak på kakan även fast man halverat alla ingredienser. Och, du kan ta pärlsockret efter att den varit i ugnen. Enjoy!


Kommentarer
Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: