Mat och bak: BAK

Bakdags igen! Idag gör jag en sommarkaka som består av en liknande sockerkaksbotten med en kanelblandning på toppen.

Botten:
100g smält margarin
3 dl mjölk
1 ägg
3 dl socker
7 dl vetemjöl
4 tsk vaniljsocker
4 tsk bakpulver

Topping:
150 g smält margarin
2 dl socker
3 dl havregryn
6 tsk kanel

Såhär gör du:
Blanda ihop ingredienserna till själva kakan till en smidig smet. Smöra och bröa en ungsform (vilken som helst med höga kanter går bra) och häll i smeten. Blanda sen ihop topping-ingredienserna och fördela fint över den smeten. In i mitten av ugnen på 200 grader i 15-20 minuter.
Låt kaka svalna, skär upp och servera!




Kommentarer
Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: