Livet - meningen, syftet, varför.

I dagens ungdom är det många av dem som ställer sig frågan, vad är livet? och vad är meningen med det? Finns det verkligen ett svar på den frågan - eller är man bara en fjortis som söker uppmärksamhet om man ställer just den frågan?
Dem flesta i dagens samhälle mellan 13/14-17 kanske, eller lite äldre undrar just om det här med livet. Vad syftet är, vilket mening det finns och vad som kommer hända. Och jag tycker faktsikt inte det är något alls fel med att undra vad meningen i livet är. En självklarhet är ju att livet ska man ju leva, men varför? För att bli äldre och sedan dö? Varför ska man då leva och vara så lycklig som möjligt och sen bara dö och såra dem som är i ens omgiving? En väldigt komplicerad fråga som människan i ur ålders tider undrat över. Något svar finns nog inte såvida man inte tror på Gud eller har en egen uppfattning om just det eller religioner. Vissa tror på liv efter döden, andra på att Gud ska ingripa och förinta allt det onda, onda ting och onda människor osv. Alla skaffar sig en egen uppfattning om vad livet är. Livet är värdefullt, en prövetid som sedan skall belönas jag vet inte hur, och har inga aningar heller. Jag tror på att leva sitt liv, på bästa möjliga sätt och göra det som får en och må bra och göra det man trivs med. Bygga upp en egen, helt ny värld och upptäcka allt som kommer till att finnas i den. För det är ju trots allt du som bestämmer hur din vardag ska se ut. Olyckligvis finns det inte dem möjligheterna för vissa p.g.a sjukdomar, förlamningar och allt annat skit vi har i vår värld. Men dem har också ett syfte. Oavsett om dem inte kan prata, röra sig eller höra så gör dem dagen för någon. Sina föräldrar, vänner eller andra nära och kära. Dem ger dem en mening med allt. Dem lär sig något viktigt - att kämpa. Det finns en orsak, det finns en mening med varför vi lever. Det gäller bara att lista ut vad det är. Och det kan men endast göra själv.

Du bestämmer vilka personer du släpper in i ditt liv, du bestämmer hur du ska se ut och du bestämmer vilka val du ska göra för att göra något så bra som möjligt. Så ditt liv, och din vardag blir vad du gör utav den. Så till alla dem som tycker att det är fjortis och undra vad livet är egentligen, jag tycker ni ska tänka lite djupare. För det är faktiskt en fråga man kanske aldrig kan få svar på. Om du kan, tror jag, är du den enda som kan lista ut vad just du har för mening i just ditt liv.


Kommentarer
Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: